Skötsel

Jag kan inte tvätta de där sexiga underkläderna med spets och silke! Känner du igen detta?

Det är därför många avstår från att köpa de där extravaganta underkläderna som höjer självkänslan, att vara fin under är en känsla av lyx och flärd!
Underhållet av sexiga underkläder med de där spetsarna behöver inte vara speciellt svårt!
För de finare underkläderna med spets är det handtvätt med milt handtvättmedel som gäller om du vill använda dessa många gånger, om man nu måste tvätta i maskin är tvättpåsen ett måste.

Lyxunderkläder i siden får absolut inte maskintvättas de här underkläderna får ej heller ligga i blöt någon längre stund utan det är en kort varsam handtvätt, till siden underkläder använder man en speciell sidentvål.

Strumpor här skall ni få ett tips som borde vara lagstadgat, Använd strumpklämmor! detta spar tid om man sätter på klämman direkt när strumporna anses vara färdiga för tvätt, de är då sorterade och klara direkt efter tvätt och tork. Nylonstrumpor är känsliga ting och bör tvättas för hand skulle det vara så att man nu måste maskintvätta bör tvättpåse användas, Stay-ups bör handtvättas efter varje användning därför att det samlas hudavlagringar på silikonbandet och stay-upsen envisas med att kana ned, om man tvättar stay-upsen efter varje användning och avstår från att smörja in benen med väldoftande krämer innan användning kommer dessa strumpor att leva upp till namnet stay-ups.

OBS! Blanda aldrig nylonstrumpor med vita kläder och underkläder dessa blir grå då nylonstrumporna släpper färg.

Blek ej underkläder i klorin för det tar kål på konstfibern elastans egenskaper och utan elasticitet är underkläderna ej värda namnet underkläder.
För korsetter gäller lite speciella regler se här –> Skötsel av Korsetter

Skötsel av läderprodukter

Läder är en vacker produkt, vare sig det gäller kläder, skor och accessoarer. Det är robust och tåligt också, men stor försiktighet måste vidtas för att lädret behålla sin glans och imponerande utseende.

En av de mest kritiska områdena när det gäller skötsel av läder är rengöring. Använder fel typ av rengörnings medel kan man helt förstöra skinnjackan eller sin läderkorsett. Använd aldrig lösningsmedel eller slipmedel, inte ens tvål eller flytande tvål ej heller rengöringsmedel för hushållsbruk. De kan faktiskt göra rent materialet men vissa av dem är bara oförenliga med dagens vattenbaserade läder finish. De kan orsaka allvarliga skador på läder såsom sprickbildning. Liksom ytan, Läder tar också skada när det kommer i direkt exponering av solljus eller värmekällor.

Experter på läder rekommenderar försiktigt damm torkning av läder ytor för att avlägsna alla spår av smuts. Det rekommenderas att du använder en läder balsam eller läder beskyddare minst en gång om året.

Om ”någon” har spillt en drink på dina läder byxor, då måste du omedelbart ta bort våta fläckar med en mjuk absorberande trasa. Du kan ta bort kvarvarande fläckar genom att blötlägga duken i en lösning av vatten och en mild, ”icke-tvättmedel” tvål. Badda på det försiktigt eftersom om du gnuggar kraftigt kan ta bort lädrets färg eller lämna ojämna märken och missfärgningar. Det är viktigt att låta läder lufttorka efter rengöringen.

För bläck fläckar, kan de bästa resultaten uppnås genom att anstränga för att ta bort fläcken tidigt. Det är viktigt att använda någon typ av bläck eller fläckborttagningsmedel på ytan, följt av läder rengöringsmedel. Och glöm inte att BADDA försiktigt GNUGGA EJ!

Det tar en helt annan metod om du försöker ta bort tuggummi. Tricket är att försiktigt värma det med en hårtork tills det torkar. Ta en ren vit duk och gnugga bort det från läder yta med duken. Om det finns rester av märken, applicera snabbt läder balsam på dem.

När det gäller nubuck eller mocka skor, rutinmässigt borste dessa regelbundet för att avlägsna aktuella märken Fläckar och spill skall tas bort omedelbart med en absorberande trasa.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

23,167 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>