Klänningar och dess historia i korthet

Klänningar har alltid varit ett mycket populärt plagg bland flickor och kvinnor i en eller annan form. Det finns dock undantag på 1700-1800-talet då en extrem användning av korsetter, krinoliner turnyr och annat som försvårar användandet av klänningar.

I dag har detta plagg mängder av olika utseenden och former och tillverkas i alla tänkbara material. Och det finns inte alls lika föreskrivna regler kring användandet av klänningar som förr i tiden.

Klänningen har funnits i en eller annan form genom alla tider och det är ett plagg som i allra högsta grad stenhårt har följt modet genom århundraden. Det är inte otänkbart att det kan ha varit den dräkt som alla mest ha böjt sig efter modets nycker i färg former och material.

Generellt sätt kan man säga att klänningen först på 1900-talets andra hälft blev ett lätt och behagligt plagg att bära. Innan dess, framför allt på 1800-talet och tidigare var klänningen (om man tillhörde de modemedvetna i högre stånd) ett besvärligt, varmt och mycket tungt plagg. Ofta var det gjort av flera meter tyg som skulle bölja och framhäva former hos kvinnorna. Inte nog med en tung klänning, man skulle också ha underkjolar, krinolin och en hårt åtsnörd korsett, som hämmade andningen och möjligheten att äta. Att bära klänning och vara vackert klädd på den tiden innebar mer pina än att vara fin.

Men som tur var har tiderna förändrats, på 1900-talet kom nya kläder, klänningen glömdes visserligen inte bort, men det strikta modet föll ur och man behövde inte hålla sig till alla “korrekta moderegler” längre. Det skapades klänningar som var korta, enkla, tunna, utan ärmar, med en ärm, med slitsar på en sida eller på båda sidor också vidare Och ett mer fritt användande av klänningen tog sin början.

Publicerat i Kläder | Lämna en kommentar

Violent Lips

Från catwalk till omslag, glittrade läppar med den djärvaste looken 2012, Violent Lips är i centrum för utvecklingen av den häftigaste looken i år!

Sett på London Fashion Week catwalks, guld glitter läppar sågs både hos Moschino Cheap & Chic och Aggugini. Vår egen Cinnamon Glitteratti är med på omslaget av Velvet Magazine mars numret med en vacker Amato Haute Couture Dress.

Violent Lips

Publicerat i Kläder | Lämna en kommentar

Alla Hjärtans Dag

Härliga underkläder har kommit in lagom till Alla Hjärtans Dag och dessa passar perfekt som present!
Alla Hjärtans DagUnderkläder
Dessa underkläder kommer från Obsessive!

Publicerat i Kläder | Lämna en kommentar

Lingerie

Lingerie är en term för dam underkläder och kommer från det franska ordet Lin ”för linne. Medan lingerie på franska gäller alla underkläder för endera könet, på engelska är det endast tillämpas för underkläder till kvinnor och utformade för att vara erotiska.
Trenden med att köpa sexiga underkläder är relativt nytt. Under den första hälften av 1920-talet valde kvinnor underkläder för tre olika syften: att ändra deras form, av hygieniska skäl, eller för blygsamhet och därmed försöka täcka så mycket som möjligt. Kvinnors underkläder var ofta mycket stora och skrymmande. Som 1920-talet fortskred blev underkläder både mindre och figursydda. På 60-talet började underklädes tillverkare såsom Frederick’s of Hollywood och Shirley of Hollywood försköna behåar och dess sexuella utstrålning börjar utvecklas. Underklädes industrin har expanderat oerhört i de senaste åren med ”dubbel design” som dubbel som ytterplagg, Franskan hänvisar till detta som ”dessous-dessus”, vilket i princip innebär underkläder som ytterplagg eller rättare sagt som accessoar.

Publicerat i Kläder | Lämna en kommentar

Vita underkläder

En ny kollektion av vita underkläder från Obsessive har kommit in på lager för omgående leverans!
Vita sensuella underkläder

Obsessives nya kollektion med vita sensuella underkläder består av nattlinnen strumpor stay-up neglige babydoll mm.

Publicerat i Kläder | Taggat | Lämna en kommentar